TÜİK Soru-13

Merhaba,

Mevcut Soru

ÖNERİ-1 (ONAYLANDI)

Açıklama
Kütüphane Hizmet Birimleri: Kitaplıklar, çalışma salonları, kullanıcıya açık alanlar
İdari Büro: Sadece personelin kullanımına ayrılan alanlar (kullanıcıya kapalı bürolar)
Arşiv: Arşiv amaçlı kullanılan alanlar
Depolar: Kullanıcıya açık olmayan depo alanları
Oturma Kapasitesi: Koltuk / sandalye oturma kapasitesi. Örneğin 4’lü koltuğun oturma kapasitesi 4 adet olarak sayılacaktır. Sadece aktif olarak kullanılan koltuk /sandalye sayılacak olup depolarda yedek bekletilenler veya kullanılamayanlar dahil edilmeyecektir. 

ÖNERİ-2

Eyüp ULUGÖL beyin önerisi

ÖNERİ-3

Yusuf YEŞİYURT Beyin öneri

Oylarınızı  18 Haziran 2022 Tarihine Kadar Verebilir Misiniz?

12 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Diler YETER
Diler YETER
1 yıl önce

Merhabalar,
Öneri gayet açıklayıcı olmuş ama bizim kampüslerimizde okuma salonlarımız var ve biz kütüphane toplam alanına dahil ediyoruz bazı raporlarda, istenen verilerde. Bizim gibi okuma salonu olan var mıdır?
Aklıma takılan bir soruydu bu.. Kütüphane hizmet birimlerine bu tür okuma salonlarını dahil etmeli miyiz? Okuma salonlarını ayrıca mı belirtmeliyiz?

Eyüp ULUGÖL
Eyüp ULUGÖL
Yanıtla  Diler YETER
1 yıl önce

Okuma salonları, eğer kütüphane içindeyse Kazım Bey’in öneride yazdığı “Kütüphane hizmet birimleri”nin içine dahil edilerek yazılmalı diye düşünüyorum. Sonuçta öğrenci bu salonları da ders çalışma amaçlı kullanıyor.

Kütüphane ile organik ilişkisi bulunmayan fakülte/YO/MYO içindeki çalışma alanları/sınıflar/salonlar bu kapsama dahil edilmemeli.

Diler Yeter
Diler Yeter
Yanıtla  Eyüp ULUGÖL
1 yıl önce

Eyüp Bey, tüm kampüslerde okuma salonumuz var. Kütüphane hizmetleri kapsamında kullanıcıya sunuyoruz bu salonları. Okuma salonlarının tüm süreçleri bizden geçiyor. Burada vermiş olduğumuz bir hizmeti göz ardı etmiş olmaz mıyız?

Diler YETER
Diler YETER
Yanıtla  Kazım ŞENTÜRK
1 yıl önce

Kazım Bey Merhabalar,

Kütüphane amaçlı kullanılan binaların ifadesi çok açık. Bizde şube kütüphane olmadığı için yapılanmayı ve işleyişi bilemiyorum ama bu soruyla şube kütüphaneler de eklenebilir okuma salonları da dahil edilebilir gibi. İfade sizin dediğiniz şekilde Merkez Kütüphane olarak belirtilmiş olsa sanırım durum netleşmiş olur.

Serhat DİKMEN
Serhat DİKMEN
1 yıl önce

açıklama yeterli

Yusuf Yeşilyurt
1 yıl önce

Merhabalar.
Soru, “Kütüphane binanıza ilişkin bilgileri doldurunuz” şeklinde olması hasebiyle, Kazım beyin hazırlamış olduğu tabloya acaba yeni konsept ve yeni yapılmış kütüphane binalarındaki bölüm/departmanları da (Karel, Görsel İşitsel Bölüm, Süreli Yayın Bölümü, Toplantı Salonu vb.) eklersek ne olur.

Murselkoseoglu
Murselkoseoglu
1 yıl önce

Merhabalar Arkadaşlar.
Gönül isterki tüm kütüphane binaları standartları sağlayan bir yapıda olsun. Fakat bırakın standartları kütüphane binası olmayan çok üniversite var. Bizim de binamız geçici bir alanda. Yeni binamız 15000 metrekare fakat ne zaman tamamlanır onu bilemiyorum. yapılana kadar da çağın gereksinimlerini karşılayamayan bir bina olur diye düşünüyorum.
Soruya gelecek olur isek iki öneri de güzel hazırlanmış. Şimdilik bu soruyu fazla detaylandırmadan Kazım beyin ana hatlarıyla belirttiği şekilde kalması taraftarıyım. Tüm meslektaşlara iyi günler, iyi çalışmalar.